Általános Iskola Farmos

Általános Iskola Farmos

Intézményünkben két épületben folyik az oktatás. Az alsó tagozat külön található a felsőtől, ami a tanulók szempontjából nagyon egészséges. Sajnos ez a régi épület igen rossz állapotban van, gyakorlatilag lebontásra vár. Itt tornaszoba áll rendelkezésre a testnevelés órákhoz. Jelentős fejlődés előtt áll az épület udvara, itt ugyanis játszótér kerül kialakításra. Reméljük az épületek felújítására is hamarosan sor kerülhet!

A felső tagozat immár 25 éve épült. Sajnos a 25 éves kor jellemző minden berendezési tárgyára is. Jelentős felújításra lenne szükség itt is. Rendelkezünk tornateremmel is, amit a délelőtt folyamán a felsős tanulók, délután pedig tömegsport keretében az alsós gyerekek is használhatnak.

Az alsó tagozatban 2, a felsőben 3 interaktív táblánk van, ami wifi segítségével egyben az internet elérését is jelenti a tanórákon. Informatika szaktermünkben 18 gép áll tanulóink rendelkezésére, természetesen internet eléréssel.

Egyik tantermünkben nyelvi labort alakítottunk ki. Iskolánk jó híre a környező középiskolákban hosszú évek óta töretlen. Szívesen veszik fel tanulóinkat, elmondhatjuk, hogy szinte várják a farmosi gyerekeket. A középiskolák visszajelzései alapján tudjuk, hogy az innen kikerülő gyerekek megállják a helyüket és általános iskolai eredményüket nemcsak megtartják, hanem legtöbbször még javítják is.

Régi diákjaink szívesen és gyakran járnak vissza régi iskolájukba és méltán lehetünk rájuk büszkék, mert sokan közülük jelentős eredményeket értek el az életben. Mindez annak köszönhető, hogy tapasztalt és lelkes pedagógusaink hosszú évek óta magas követelményeket és elvárásokat támasztanak gyermekeinkkel szemben. Fontosnak tartjuk a tehetséggondozást, sok szakkört biztosítunk tehetséges diákjainknak, ami sajnos már ritka a környező általános iskolákban.

Az országos kompetenciaméréseken évek óta magasan az országos átlag felett teljesítünk.
Rengeteg tanulmányi versenyre visszük tanulóinkat, ahol rendszeresen kimagasló eredményeket érünk el.

Az iskola...

Tovább az iskola oldalára!

Média

Tovább az iskola galériájához!